Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ogórki małosolne, które przygotujecie bez słoika i bez zalewy. Wystarczy wam zwykły woreczek strunowy i składniki, które zazwyczaj wkładacie do słoika podczas kiszenia ogórków. Prosty patent na chrupiące małosolne. Tak przygotowane ogórki będą gotowe do jedzenia już po 30 godzinach.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 734
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22772
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15145
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4858
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45487
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 734
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22772
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15145
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4858
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45487
Składniki
Ogórki wrzuć do miski z wodą i pozostaw na minimum 30 minut, po tym czasie dokładnie je oczyść i opłucz. Następnie obetnij końcówki i przełóż do woreczka strunowego. Dodaj sól, obrany korzeń chrzanu, obrane ząbki czosnku i koper. Zamknij woreczek i potrząsaj nim do momentu, kiedy ogórki zostaną dokładnie pokryte solą.
Woreczek z ogórkami wstaw na 6 godzin do lodówki, po tym czasie wyciągnij je z lodówki i przełóż w ciepłe miejsce na około 24 godziny. Po tym czasie ogórki małosolne z woreczka będą gotowe do jedzenia.