Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ogórki małosolne, które przygotujecie bez słoika i bez zalewy. Wystarczy wam zwykły woreczek strunowy i składniki, które zazwyczaj wkładacie do słoika podczas kiszenia ogórków. Prosty patent na chrupiące małosolne. Tak przygotowane ogórki będą gotowe do jedzenia już po 30 godzinach.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19824
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 475
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242709
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19824
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 475
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242709
Składniki
Ogórki wrzuć do miski z wodą i pozostaw na minimum 30 minut, po tym czasie dokładnie je oczyść i opłucz. Następnie obetnij końcówki i przełóż do woreczka strunowego. Dodaj sól, obrany korzeń chrzanu, obrane ząbki czosnku i koper. Zamknij woreczek i potrząsaj nim do momentu, kiedy ogórki zostaną dokładnie pokryte solą.
Woreczek z ogórkami wstaw na 6 godzin do lodówki, po tym czasie wyciągnij je z lodówki i przełóż w ciepłe miejsce na około 24 godziny. Po tym czasie ogórki małosolne z woreczka będą gotowe do jedzenia.