Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ogórki małosolne, które przygotujecie bez słoika i bez zalewy. Wystarczy wam zwykły woreczek strunowy i składniki, które zazwyczaj wkładacie do słoika podczas kiszenia ogórków. Prosty patent na chrupiące małosolne. Tak przygotowane ogórki będą gotowe do jedzenia już po 30 godzinach.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 55
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 21
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 79
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5112
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 55
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 21
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 79
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5112
Składniki
Ogórki wrzuć do miski z wodą i pozostaw na minimum 30 minut, po tym czasie dokładnie je oczyść i opłucz. Następnie obetnij końcówki i przełóż do woreczka strunowego. Dodaj sól, obrany korzeń chrzanu, obrane ząbki czosnku i koper. Zamknij woreczek i potrząsaj nim do momentu, kiedy ogórki zostaną dokładnie pokryte solą.
Woreczek z ogórkami wstaw na 6 godzin do lodówki, po tym czasie wyciągnij je z lodówki i przełóż w ciepłe miejsce na około 24 godziny. Po tym czasie ogórki małosolne z woreczka będą gotowe do jedzenia.