Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18585
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6841
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18585
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6841
Składniki
Umyte ogórki zalewamy solanką na ok 12 godzin.
Po tym czasie ogórki wyjmujemy, wycieramy do sucha i układamy w słoikach, przekładając gałązkami kopru, pietruszki oraz rozmarynu. Jeżeli używamy suszony to ok. łyżeczki na słoik o pojemności 2 l.
Zagotowujemy wszystkie składniki zalewy. Gorącą zalewą wypełniamy słoiki z ogórkami. Zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce.