Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy.
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7032
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6091
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1798
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7032
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6091
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1798
Składniki
Umyte ogórki zalewamy solanką na ok 12 godzin.
Po tym czasie ogórki wyjmujemy, wycieramy do sucha i układamy w słoikach, przekładając gałązkami kopru, pietruszki oraz rozmarynu. Jeżeli używamy suszony to ok. łyżeczki na słoik o pojemności 2 l.
Zagotowujemy wszystkie składniki zalewy. Gorącą zalewą wypełniamy słoiki z ogórkami. Zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce.