Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne, pikantne i chrupiące ogórki w łatwej do zrobienia zalewie. Idealne do potraw z grilla.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2463
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 185
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 77
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6383
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 300
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2463
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 185
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 77
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6383
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 300
Składniki
Ogórki pokroić w plastry 2 cm.Posypać solą i odstawić na 8 godzin co jakiś czas mieszając. Odcedzić.
Zagotować olej, gorącym polać plastry ogórków. Wymieszać.
Czosnek obrać, rozetrzeć i dać do ogórków, dodać chili, pokruszone liście laurowe, ziele angielskie, paprykę słodką, gorczycę i płatki papryki suszonej
Zagotować ocet, dodać cukier mieszając aby się rozpuścił. Gorącą zalewą zalać ogórki.
Odstawić na 12 godzin co jakiś czas mieszając. Włożyć do wyparzonych słoików i zalać zalewą . Zakręcić słoiki i przechowywać w chłodnym miejscu. NIE GOTOWAĆ !!!