Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, ostro- słodkie ogórki do słoików są znakomitą propozycją na obiad, do kanapek lub świetną przekąską na domowe imprezy. Sposób ich wykonania jest bardzo prosty a swoim smakiem zachwycą nie jedno podniebienie.
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13037
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 80
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13037
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 80
Składniki
Dokładnie umyte ogórki kroimy wzdłuż na 4 części, obrane ząbki czosnku w większą kostkę. Następnie ogórki wrzucamy do dużego naczynia, dodajemy pokrojony czosnek, wsypujemy sól oraz paprykę chili, wszystkie składniki razem łączymy i odstawiamy na 2 godziny.
Po dwóch godzinach przygotowujemy zalewę, do garnka wlewamy ocet, wsypujemy cukier i mieszamy aż się rozpuści, na końcu wlewamy olej, całość zagotowujemy i odstawiamy z ognia do przestudzenia. Ciepłą zalewę wlewamy do ogórków, wszystko mieszamy i odstawiamy na około godzinę. Po tym czasie w wyparzonych słoikach, dość ściśle układamy ogórki i wlewamy zalewę z czosnkiem, słoiki zakręcamy i pasteryzujemy około 10 minut.