Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki na zupę

Ogórki na zupę

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3999

Dodano:

Odsłon: 5209

Warto mieć w domu słoiki z bazą na zupę. Ułatwia to przygotowanie obiadu. Mój mąż ma bzika na punkcie zupy ogórkowej...niestety smakuje mu tylko zupa mamusi;))) Może tym razem uda mi się podbić Jego kubki smakowe;) A tak poważniej to naprawdę super pomysł na kolejny pomysł do słoika na zimę. Mnie się bardzo podoba;)

Składniki

  • 2 kg ogórków
  • 2 l wody
  • 2 łyżki grubej soli
  • Do każdego słoika; gałązka koperku
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • listek laurowy
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórki na zupę

Przygotowanie

  1. Wymyte ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach lub w robocie kuchennym. Wkładamy do słoików, dodając do każdego koperek, zioła i chrzan.. Wodę gotujemy z solą. Zalewamy słoiki. Zamykamy. Pasteryzujemy 15 minut od momentu zawrzenia wody.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 18 lipca 2014 Dziwny przepis. Nigdy nie pasteryzuję, zakręcam i gotowe. Na dno każdego słoika daję ząbek czosnku.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń