Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli tak jak my, stale poszukujesz nowych przepisów i pomysłów na ciekawe przetwory, przepis na ogórki po duńsku zdecydowanie jest dla Ciebie. Prosta, smaczna i łatwa do przygotowania sałatka idealnie sprawdzi się w roli dodatku do obiadu, imprezowej przekąski lub po prostu dodatku do kanapki. Jesteśmy pewni, że takie połączenie przypadnie wam do gustu, dlatego planując ogórki po duńsku warto zrobić nawet więcej niż tylko parę słoiczków.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14960
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4735
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44788
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 652
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14960
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4735
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44788
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 652
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Składniki
Ogórki umyj, osusz, nie obieraj ze skórki. Pokrój w cienkie plasterki, najlepiej z pomocą krajalnicy. Zasyp solą, wymieszaj i zostaw tak na godzinę. W tym czasie możesz posiekać cebulę w piórka.
Z ogórków odlej zalewę. Ogórki przełóż ciasno do słoików, suchych i czystych. Do każdego słoika dodaj gorczycę, 1 ziele angielskie i 1 liść laurowy.
Składniki na zalewę zagotuj w garnku. Zalewaj ogórki i od razu mocno zakręcaj. Pasteryzuj około 10 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Odstaw do wystygnięcia.