Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli tak jak my, stale poszukujesz nowych przepisów i pomysłów na ciekawe przetwory, przepis na ogórki po duńsku zdecydowanie jest dla Ciebie. Prosta, smaczna i łatwa do przygotowania sałatka idealnie sprawdzi się w roli dodatku do obiadu, imprezowej przekąski lub po prostu dodatku do kanapki. Jesteśmy pewni, że takie połączenie przypadnie wam do gustu, dlatego planując ogórki po duńsku warto zrobić nawet więcej niż tylko parę słoiczków.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 823
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 56
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 120
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 142
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 823
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 56
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 120
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 142
Składniki
Ogórki umyj, osusz, nie obieraj ze skórki. Pokrój w cienkie plasterki, najlepiej z pomocą krajalnicy. Zasyp solą, wymieszaj i zostaw tak na godzinę. W tym czasie możesz posiekać cebulę w piórka.
Z ogórków odlej zalewę. Ogórki przełóż ciasno do słoików, suchych i czystych. Do każdego słoika dodaj gorczycę, 1 ziele angielskie i 1 liść laurowy.
Składniki na zalewę zagotuj w garnku. Zalewaj ogórki i od razu mocno zakręcaj. Pasteryzuj około 10 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Odstaw do wystygnięcia.