Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na świeże ogórki, a chcesz urozmaicić nimi swoje danie główne? Zamiast tradycyjnej mizerii przygotuj je po koreańsku. Mają słodko-kwaśny smak, który podbije podniebienia twoich domowników.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 916
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 916
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Na początku przygotuj ogórki i cebulę. Umyj warzywa pod bieżącą wodą, pozbądź się brudnych lub zniszczonych części. Ogórki przekrój wzdłuż na dwie połówki, a następnie każdą z części jeszcze raz na pół. Teraz posiekaj tak, aby powstały kawałki o wielkości 3-4 cm. Cebulę pokrój w piórka.
Umieść warzywa w dużej misce, zasyp łyżką soli, a następnie wymieszaj. Odstaw na około godzinę, aby puściły wodę. Do dużego garnka lub miski wlej wodę. Wymieszaj ją z olejem lub oliwą z oliwek, cukrem, octem, papryką w proszku, solą i pieprzem. Posiekaj szczypiorek drobno i dodaj do marynaty. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i także dołóż do zalewy.
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Odsączone z wody ogórki i cebulę przełóż do większej miski. Zalej marynatą i podaj jako dodatek do dań. Tak przygotowaną przekąskę możesz przechowywać w lodówce przez kilka dni. Udekoruj ogórki sezamem. Opcjonalnie można urozmaicić ten przepis o odrobinę sosu sojowego i syropu klonowego.