Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon ogórkowy w pełni, proponuję pyszne ogóreczki z chilli.
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 718
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 340
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 151
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 718
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 340
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 151
Składniki
Ogórki myjemy, kroimy wzdluż na cztery czesci, zasypujemy solą, mieszamy i pozostawiamy na 6 godzin.
Wodę, która powstanie wylac. Dodać chilli, pieprz i czosnek przecisniety . Wszystko razem mieszamy. Z octu, oleju, cukru robimy zalewe. Gorącą zalewamy ogorki i mieszamy. W tej zalewie zostawiamy ogorki na noc.
Rano wkladamy ogorki do sloikow razem z zalewa. Pasteryzowac ok. 10 minut.