Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja ogórków w zalewie octowej.Tym razem o łagodniejszym smaku i z dużą ilością dodatków:)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 472
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 234
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9618
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4453
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 472
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 234
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9618
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4453
Składniki
Z przygotowanych składników zagotowujemy zalewę i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Do każdego słoika wsypujemy gorczycę,wkładamy czosnek pokrojony w plastry, plaster cebuli, paprykę pokrojoną w kostkę /paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę i rozkładamy do przygotowanych słoików/ i układamy ogórki. Słoiki napełniamy przygotowaną zalewą i zakręcamy. Pasteryzujemy 7-10 min - w zależności od wielkości słoików. Odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.