Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki słodko kwaśne to przetwory, które warto mieć w swojej piwniczce. Wyjątkowy dodatek do obiadu, kanapek czy na imprezę.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 218
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 80
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 23
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 19
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 218
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 80
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 23
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 19
Składniki
Po umyciu ogórki obrać ze skórki i nasolić na noc. Jeżeli są grubsze to przekroić wzdłuż na połówki lub na 4 części . Rano zlać powstałą wodę z zasolonych ogórków. Przygotować zalewę 3 łyżki cukru, 1/2 szkl octu, 2 szkl. wody. Wymieszać aby cukier się rozpuścił. Do słoików włożyć przyprawy, ogórki i zalać zimną zalewą. Przygotować rondel że ściereczką i wodą, wstawić słoiki, dolać wody do 3/4 wysokości słoików. Gotować 40 min od zagotowania.