Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki słodko kwaśne to przetwory, które warto mieć w swojej piwniczce. Wyjątkowy dodatek do obiadu, kanapek czy na imprezę.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414494
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414494
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Składniki
Po umyciu ogórki obrać ze skórki i nasolić na noc. Jeżeli są grubsze to przekroić wzdłuż na połówki lub na 4 części . Rano zlać powstałą wodę z zasolonych ogórków. Przygotować zalewę 3 łyżki cukru, 1/2 szkl octu, 2 szkl. wody. Wymieszać aby cukier się rozpuścił. Do słoików włożyć przyprawy, ogórki i zalać zimną zalewą. Przygotować rondel że ściereczką i wodą, wstawić słoiki, dolać wody do 3/4 wysokości słoików. Gotować 40 min od zagotowania.