Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki słodko kwaśne to przetwory, które warto mieć w swojej piwniczce. Wyjątkowy dodatek do obiadu, kanapek czy na imprezę.
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2363
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 190
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 181
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2363
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 190
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 181
Składniki
Po umyciu ogórki obrać ze skórki i nasolić na noc. Jeżeli są grubsze to przekroić wzdłuż na połówki lub na 4 części . Rano zlać powstałą wodę z zasolonych ogórków. Przygotować zalewę 3 łyżki cukru, 1/2 szkl octu, 2 szkl. wody. Wymieszać aby cukier się rozpuścił. Do słoików włożyć przyprawy, ogórki i zalać zimną zalewą. Przygotować rondel że ściereczką i wodą, wstawić słoiki, dolać wody do 3/4 wysokości słoików. Gotować 40 min od zagotowania.