Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki słodko kwaśne to przetwory, które warto mieć w swojej piwniczce. Wyjątkowy dodatek do obiadu, kanapek czy na imprezę.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6092
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 150
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6092
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 150
Składniki
Po umyciu ogórki obrać ze skórki i nasolić na noc. Jeżeli są grubsze to przekroić wzdłuż na połówki lub na 4 części . Rano zlać powstałą wodę z zasolonych ogórków. Przygotować zalewę 3 łyżki cukru, 1/2 szkl octu, 2 szkl. wody. Wymieszać aby cukier się rozpuścił. Do słoików włożyć przyprawy, ogórki i zalać zimną zalewą. Przygotować rondel że ściereczką i wodą, wstawić słoiki, dolać wody do 3/4 wysokości słoików. Gotować 40 min od zagotowania.