Przetwory Przepis na:
Ogórki szwedzkie

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 1027
Dodano: 09.07.2009
Odsłon: 51909
Składniki
- ocet, 3 szklanki
- woda, 3 szklanki
- cukier, 2 szklanki
- sól, 1łyżka
- liście selera
- pikantna przyprawa do grilla
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
NA DNIE SŁOIKA UŁOŻYĆ LIŚCIE SELERA.OGÓRKI PRZECIĄĆ WZDŁUŻ NA 3 CZĘŚCI TAK,BY PLASTRY TRZYMAŁY SIĘ NA PIĘTCE OGÓRKA.
-
WKŁADAĆ PIONOWO DO SŁOIKA.NA WIERZCHU UŁOŻYĆ PLASTER POSOLONE CEBULI.
-
ZALAĆ ZALEWĄ ,PASTERYZOWAĆ 10 MINUT
Komentarze do przepisu (7)

kasiulkaxi 15 września 2014Zgłoś do usunięcia
zalewy wystarczyło na 2 kg ogórków, z tym że ostre wyszły (octowo ostre), dlatego następnym razem dam mniej octu0 Kto głosował? | Odpowiedz

kasiulkaxi 03 września 2014Zgłoś do usunięcia
zalewa wystarczy na ile sloikow?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jacek1310 11 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Wszystko ok,ale ile ma być głównego składnika,OGÓRKÓW.???????????????5 Kto głosował? | Odpowiedz

andzela2309 12 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Do ogórków nie dodajemy kopru.Położyłam go tylko do dekoracji,do zdjęcia.0 Kto głosował? | Odpowiedz

miss52 12 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
W przepisie nie ma nic na temat kopru?Na obrazku widnieje koper,dodawać czy nie?0 Kto głosował? | Odpowiedz

andzela2309 10 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Ogórków tyle ile słoików chcesz zrobić,no i jakiej wielkości one są.Ja mniej więcej obliczam sobie ile słoików chcę zrobić i wtedy ilościowo dobieram zalewę.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jadwiga24 10 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
a ile tych ogórków0 Kto głosował? | Odpowiedz