Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki teściowej

Ogórki teściowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 202

Dodano:

Odsłon: 5241

Ten rodzaj ogórka zasmakuje każdemu . Oprócz kiszonych czy korniszonów warto mieć coś pomiędzy . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/07/ogorki-tesciowej.html

Składniki

  • * 2.5 kg ogórków gruntowych małych * 2 główki czosnku * 4 płaskie łyżki soli * 2 szklanki octu * 8 łyżek oleju * 60 dkg cukru
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórki teściowej

Przygotowanie

  1. Jak robimy.

    Ogórki myjemy , osuszamy i kroimy w grubsze plasterki , a większe ogórki w półplastry. Czosnek obieramy i kroimy w większą kosteczkę. Całość solimy i zostawiamy tak na około 6 godzin , co jakiś czas mieszając.
    Po upływie tego czasu , z cukru ,octu,oleju i chili gotujemy zalewę. Gorącą zalewą zalewamy ogórki . Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 do 12 godzin .Przez ten czas mieszałam ze 3 razy.
    Po upływie 10-12 godzin , ogórki przekładamy w raz z zalewą do słoiczków. Dokładnie zakręcamy i ustawiamy do góry dnem .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń