Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten rodzaj ogórka zasmakuje każdemu . Oprócz kiszonych czy korniszonów warto mieć coś pomiędzy . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/07/ogorki-tesciowej.html
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3634
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 444
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3634
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 444
Składniki
Jak robimy. Ogórki myjemy , osuszamy i kroimy w grubsze plasterki , a większe ogórki w półplastry. Czosnek obieramy i kroimy w większą kosteczkę. Całość solimy i zostawiamy tak na około 6 godzin , co jakiś czas mieszając. Po upływie tego czasu , z cukru ,octu,oleju i chili gotujemy zalewę. Gorącą zalewą zalewamy ogórki . Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 do 12 godzin .Przez ten czas mieszałam ze 3 razy. Po upływie 10-12 godzin , ogórki przekładamy w raz z zalewą do słoiczków. Dokładnie zakręcamy i ustawiamy do góry dnem .