Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten rodzaj ogórka zasmakuje każdemu . Oprócz kiszonych czy korniszonów warto mieć coś pomiędzy . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/07/ogorki-tesciowej.html
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113032
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 400
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 732
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 557
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113032
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 400
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 732
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 557
Składniki
Jak robimy. Ogórki myjemy , osuszamy i kroimy w grubsze plasterki , a większe ogórki w półplastry. Czosnek obieramy i kroimy w większą kosteczkę. Całość solimy i zostawiamy tak na około 6 godzin , co jakiś czas mieszając. Po upływie tego czasu , z cukru ,octu,oleju i chili gotujemy zalewę. Gorącą zalewą zalewamy ogórki . Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 do 12 godzin .Przez ten czas mieszałam ze 3 razy. Po upływie 10-12 godzin , ogórki przekładamy w raz z zalewą do słoiczków. Dokładnie zakręcamy i ustawiamy do góry dnem .