Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 628
Dodano: 24.07.2020
Odsłon: 8722
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Jak robimy.
Ogórki myjemy , osuszamy i kroimy w grubsze plasterki , a większe ogórki w półplastry. Czosnek obieramy i kroimy w większą kosteczkę. Całość solimy i zostawiamy tak na około 6 godzin , co jakiś czas mieszając.
Po upływie tego czasu , z cukru ,octu,oleju i chili gotujemy zalewę. Gorącą zalewą zalewamy ogórki . Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 do 12 godzin .Przez ten czas mieszałam ze 3 razy.
Po upływie 10-12 godzin , ogórki przekładamy w raz z zalewą do słoiczków. Dokładnie zakręcamy i ustawiamy do góry dnem .
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

marysia11082 24 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Nie trzeba pasteryzować? Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz