Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten rodzaj ogórka zasmakuje każdemu . Oprócz kiszonych czy korniszonów warto mieć coś pomiędzy . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/07/ogorki-tesciowej.html
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93604
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2657
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3496
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2263
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93604
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2657
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3496
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2263
Składniki
Jak robimy. Ogórki myjemy , osuszamy i kroimy w grubsze plasterki , a większe ogórki w półplastry. Czosnek obieramy i kroimy w większą kosteczkę. Całość solimy i zostawiamy tak na około 6 godzin , co jakiś czas mieszając. Po upływie tego czasu , z cukru ,octu,oleju i chili gotujemy zalewę. Gorącą zalewą zalewamy ogórki . Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 do 12 godzin .Przez ten czas mieszałam ze 3 razy. Po upływie 10-12 godzin , ogórki przekładamy w raz z zalewą do słoiczków. Dokładnie zakręcamy i ustawiamy do góry dnem .