Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,lekko orientalne. Przepis na 14 słoików 0,5 l
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1726
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3088
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1165
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1933
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1726
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3088
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1165
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1933
Składniki
Wodę gotujemy razem z solą ,cukrem ,curry i octem. Zalewę studzimy ,ogórki obieramy i kroimy na 4 cm kawałki. Przekładamy je do słoików ,dodajemy do każdego słoika kwiatostan kopru ,liść laurowy ,kilka ziarenek pieprzu ,pokrojony w plasterki czosnek (kilka płatków) ,kilka ziarenek gorczycy ,kilka ziarenek ziela angielskiego i zalewamy wcześniej przygotowaną marynatą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.