Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ostatnie /chyba:)/ przetwory ogórkowe w tym roku:ogórki w zalewie curry. Sprawdzony przepis na pyszne ogórki:)
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105435
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 22
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105435
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 22
Składniki
Z wody, octu, cukru, soli i curry zagotowujemy zalewę i odstawiamy do przestudzenia. Ogórki obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na cztery części i wykrawamy gniazda nasienne. Cebule i czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Do każdego słoika wkładamy gorczycę, pieprz ziarnisty, plastry cebuli i czosnku. Następnie układamy ogórki, zalewamy przygotowaną zalewą i słoiki zakręcamy. Pasteryzujemy 10 min i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.