Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ostatnie /chyba:)/ przetwory ogórkowe w tym roku:ogórki w zalewie curry. Sprawdzony przepis na pyszne ogórki:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4664
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5712
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7152
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4664
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5712
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7152
Składniki
Z wody, octu, cukru, soli i curry zagotowujemy zalewę i odstawiamy do przestudzenia. Ogórki obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na cztery części i wykrawamy gniazda nasienne. Cebule i czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Do każdego słoika wkładamy gorczycę, pieprz ziarnisty, plastry cebuli i czosnku. Następnie układamy ogórki, zalewamy przygotowaną zalewą i słoiki zakręcamy. Pasteryzujemy 10 min i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.