Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na przetwory z ogórków w pełni, więc przedstawiam wam swoją propozycję na ogórki z przyprawą gyros.
Miski, łyżka, słoiki
Pysznie orzechowe ciasto bądź jako jedna z warstw do tortu :)
Odsłon: 208
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatk...
Odsłon: 56
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 695
Ciasto czekoladowe można przygotować na wiele różnych sposobów. Ważne by w ta...
Odsłon: 87
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2082
Pysznie orzechowe ciasto bądź jako jedna z warstw do tortu :)
Odsłon: 208
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatk...
Odsłon: 56
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 695
Ciasto czekoladowe można przygotować na wiele różnych sposobów. Ważne by w ta...
Odsłon: 87
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2082
Składniki
Ogórki umyć, a następnie poszatkować ze skórką na plasterki i zasypać solą, wymieszać, przykryć ścierką i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie odlać wodę, która się nagromadziła.
W osobnym naczyniu zagotować wodę z cukrem, octem, gorczycą, liściami laurowymi i przyprawą gyros. Gorącą zalewę wlać do ogórków.
Ogórki wkładać do wyparzonych i czystych słoików, na końcu uzupełnić zalewą. Pasteryzować 20 minut.