Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na przetwory z ogórków w pełni, więc przedstawiam wam swoją propozycję na ogórki z przyprawą gyros.
Miski, łyżka, słoiki
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 64
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 41
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9302
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 64
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 41
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9302
Składniki
Ogórki umyć, a następnie poszatkować ze skórką na plasterki i zasypać solą, wymieszać, przykryć ścierką i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie odlać wodę, która się nagromadziła.
W osobnym naczyniu zagotować wodę z cukrem, octem, gorczycą, liściami laurowymi i przyprawą gyros. Gorącą zalewę wlać do ogórków.
Ogórki wkładać do wyparzonych i czystych słoików, na końcu uzupełnić zalewą. Pasteryzować 20 minut.