Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na przetwory z ogórków w pełni, więc przedstawiam wam swoją propozycję na ogórki z przyprawą gyros.
Miski, łyżka, słoiki
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2344
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 184
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2344
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 184
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 175
Składniki
Ogórki umyć, a następnie poszatkować ze skórką na plasterki i zasypać solą, wymieszać, przykryć ścierką i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie odlać wodę, która się nagromadziła.
W osobnym naczyniu zagotować wodę z cukrem, octem, gorczycą, liściami laurowymi i przyprawą gyros. Gorącą zalewę wlać do ogórków.
Ogórki wkładać do wyparzonych i czystych słoików, na końcu uzupełnić zalewą. Pasteryzować 20 minut.