Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na przetwory z ogórków w pełni, więc przedstawiam wam swoją propozycję na ogórki z przyprawą gyros.
Miski, łyżka, słoiki
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5709
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2021
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 94
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 240
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5709
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2021
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 94
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 240
Składniki
Ogórki umyć, a następnie poszatkować ze skórką na plasterki i zasypać solą, wymieszać, przykryć ścierką i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie odlać wodę, która się nagromadziła.
W osobnym naczyniu zagotować wodę z cukrem, octem, gorczycą, liściami laurowymi i przyprawą gyros. Gorącą zalewę wlać do ogórków.
Ogórki wkładać do wyparzonych i czystych słoików, na końcu uzupełnić zalewą. Pasteryzować 20 minut.