Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na przetwory z ogórków w pełni, więc przedstawiam wam swoją propozycję na ogórki z przyprawą gyros.
Miski, łyżka, słoiki
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2533
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3024
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102011
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6400
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2533
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3024
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102011
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6400
Składniki
Ogórki umyć, a następnie poszatkować ze skórką na plasterki i zasypać solą, wymieszać, przykryć ścierką i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie odlać wodę, która się nagromadziła.
W osobnym naczyniu zagotować wodę z cukrem, octem, gorczycą, liściami laurowymi i przyprawą gyros. Gorącą zalewę wlać do ogórków.
Ogórki wkładać do wyparzonych i czystych słoików, na końcu uzupełnić zalewą. Pasteryzować 20 minut.