Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki marynowane w musztardzie, która nadaje wyrazistego smaku. Bardzo prosty i szybki przepis na przygotowanie ogórków na zimę jako dodatek do mięsa albo na kanapki.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117377
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8104
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1752
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1374
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117377
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8104
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1752
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1374
Składniki
1. Wszystkie składniki na zalewę przekładamy do garnka i gotujemy.
2. Ogórki myjemy, osuszamy, odcinamy tzw. dupki i kroimy w podłużne plastry.
3. Ogórki układamy pionowo w słoikach. 4. Do każdego słoika dodajemy przyprawy, ziele angielskie, pieprz oraz gorczycę. 5. Zalewamy zalewą pozostawiając około 1 centymetra przestrzeni od góry słoika. 6. Zakręcamy szczelnie, każdy słoik i pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C.
7. Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce. 8. Gotowe, smacznego.