Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki marynowane w musztardzie, która nadaje wyrazistego smaku. Bardzo prosty i szybki przepis na przygotowanie ogórków na zimę jako dodatek do mięsa albo na kanapki.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 197
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3095
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 938
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 695
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 197
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3095
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 938
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 695
Składniki
1. Wszystkie składniki na zalewę przekładamy do garnka i gotujemy.
2. Ogórki myjemy, osuszamy, odcinamy tzw. dupki i kroimy w podłużne plastry.
3. Ogórki układamy pionowo w słoikach. 4. Do każdego słoika dodajemy przyprawy, ziele angielskie, pieprz oraz gorczycę. 5. Zalewamy zalewą pozostawiając około 1 centymetra przestrzeni od góry słoika. 6. Zakręcamy szczelnie, każdy słoik i pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C.
7. Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce. 8. Gotowe, smacznego.