Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki marynowane w musztardzie, która nadaje wyrazistego smaku. Bardzo prosty i szybki przepis na przygotowanie ogórków na zimę jako dodatek do mięsa albo na kanapki.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37063
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 129
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9207
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37063
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 129
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9207
Składniki
1. Wszystkie składniki na zalewę przekładamy do garnka i gotujemy.
2. Ogórki myjemy, osuszamy, odcinamy tzw. dupki i kroimy w podłużne plastry.
3. Ogórki układamy pionowo w słoikach. 4. Do każdego słoika dodajemy przyprawy, ziele angielskie, pieprz oraz gorczycę. 5. Zalewamy zalewą pozostawiając około 1 centymetra przestrzeni od góry słoika. 6. Zakręcamy szczelnie, każdy słoik i pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C.
7. Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce. 8. Gotowe, smacznego.