Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki marynowane w musztardzie, która nadaje wyrazistego smaku. Bardzo prosty i szybki przepis na przygotowanie ogórków na zimę jako dodatek do mięsa albo na kanapki.
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 703
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 127
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 289
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 384
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1142
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 703
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 127
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 289
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 384
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1142
Składniki
1. Wszystkie składniki na zalewę przekładamy do garnka i gotujemy.
2. Ogórki myjemy, osuszamy, odcinamy tzw. dupki i kroimy w podłużne plastry.
3. Ogórki układamy pionowo w słoikach. 4. Do każdego słoika dodajemy przyprawy, ziele angielskie, pieprz oraz gorczycę. 5. Zalewamy zalewą pozostawiając około 1 centymetra przestrzeni od góry słoika. 6. Zakręcamy szczelnie, każdy słoik i pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C.
7. Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce. 8. Gotowe, smacznego.