Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki jako dodatek do mięsa o charakterystycznym, dość ostrym smaku oraz unikalnym aromacie, który daje nam pieprz ziołowy. Jego smak jest jednak sporo łagodniejszy od tradycyjnego pieprzu. Ogórki są pyszne i proste w przygotowaniu.
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 709
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 134
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 295
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 393
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1146
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 709
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 134
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 295
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 393
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1146
Składniki
1.Ogórki myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy w grubsze plastry. 2. Cebulę obieramy i również kroimy w plastry. 3. Wszystkie składniki: ogórki, cebule, cukier, ocet, sól, pieprz, mieszamy dokładnie w misce i zostawiamy na 2 godziny.
4. Po 2 godz. przekładamy ogórki wraz z zalewą do słoików i szczelnie zakręcamy. 5. Pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C.
6.Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce. 7. Gotowe, smacznego.