Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki w pieprzu ziołowym

Ogórki w pieprzu ziołowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1102 Ocena: 13733

Dodano:

Odsłon: 10129

Ogórki jako dodatek do mięsa o charakterystycznym, dość ostrym smaku oraz unikalnym aromacie, który daje nam pieprz ziołowy. Jego smak jest jednak sporo łagodniejszy od tradycyjnego pieprzu. Ogórki są pyszne i proste w przygotowaniu.

Składniki

  • 10 kg ogórków
  • 6 średnich cebul
  • 3 szk. cukru
  • 3 szk. octu
  • 2 łyżka soli
  • 2 opakowania pieprzu ziołowego
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórki w pieprzu ziołowym

Przygotowanie

  1. 1.Ogórki myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy w grubsze plastry.
    2. Cebulę obieramy i również kroimy w plastry.
    3. Wszystkie składniki: ogórki, cebule, cukier, ocet, sól, pieprz, mieszamy dokładnie w misce i zostawiamy na 2 godziny.

  2. 4. Po 2 godz. przekładamy ogórki wraz z zalewą do słoików i szczelnie zakręcamy.
    5. Pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C.

  3. 6.Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce.
    7. Gotowe, smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 07 sierpnia Oooo!!! Nowy przepis do wypróbowania:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 02 sierpnia Fajny przepis, u nas czasem z pieprzem cytrynowym. Trzeba będzie też z tym zrobić, bo ogórków na działkach całe góry :) Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń