Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórków na zimę nigdy za wiele - przynajmniej w mojej spiżarni:) Tym razem ogóreczki /małe sztuki/ w łagodnej zalewie z keczupem.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4688
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 319
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4688
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 319
Składniki
Z podanych składników przygotowujemy zalewę- zagotowujemy i odstawiamy. Do każdego słoika wkładamy koszy kopru,czosnek pokrojony w plastry, ziele angielskie, pieprz i gorczycę. Ogórki - wybrałam małe sztuki, które układałam w całości ale możemy użyć większych pokrojonych wzdłuż na połówki lub ćwiartki. Ogórki obieramy i układamy w słoikach. Zalewamy przygotowaną lekko wystudzoną zalewą keczupową i zakręcamy. Pasteryzujemy 8-10 min i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.