Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki w zalewie musztardowej to klasyka. Chyba każdy, kto próbował kiedyś robić przetwory, sięga po ten przepis. Tak więc i ja muszę pochwalić się swoimi słoiczkami :)
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 275
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104572
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9084
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 275
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104572
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9084
Składniki
Ogórki dobrze myjemy, obieramy i kroimy wzdłuż na ćwiartki. Do wyparzonych wcześniej słoiczków wrzucamy pół łyżeczki gorczycy, 2 ziela angielskie i kilka ziarenek pieprzu. Ogórki układamy w słoikach pionowo dosyć ciasno.
Wodę zagotowujemy razem z cukrem, octem, solą, musztardą i miodem. Dobrze mieszamy, aby wszystkie składniki zalewy ładnie się ze sobą połączyły. Gorącą zalewą wypełniamy słoiczki i dobrze zakręcamy.
Wszystko pasteryzujemy około 10 minut. Słoiczki ustawiamy do góry nogami i zostawiamy tak do ostygnięcia. Smacznego!!!