Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedne z lepszych przetworów z ogórków.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67589
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1871
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67589
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1871
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w większe części (można na ćwiartki). Przekładamy do słoików. Przygotowujemy zalewę: Wodę razem z octem ,cukrem ,solą ,musztardą i przyprawami zagotowujemy. Studzimy i zalewamy ogórki. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 min we wrzątku.