Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedne z lepszych przetworów z ogórków.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 654
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 999
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1999
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 654
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 999
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1999
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w większe części (można na ćwiartki). Przekładamy do słoików. Przygotowujemy zalewę: Wodę razem z octem ,cukrem ,solą ,musztardą i przyprawami zagotowujemy. Studzimy i zalewamy ogórki. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 min we wrzątku.