Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki w zalewie z curry. Rewelacyjnie smakują z tradycyjnym schabowym czy mielonym i ziemniakami.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39773
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9281
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39773
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9281
Składniki
Z wody, octu, cukru, soli i curry zagotowujemy zalewę i odstawiamy by lekko przestygła. Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w słupki na cztery części. Jeśli ogórki mają duże gniazda nasienne usuwamy je. Cebule kroimy w słupki lub kostkę. W każdym słoiku układamy na dnie po kawałku listka selera i po pół łyżeczki gorczycy a następnie układamy słupki ogórków przekładając je cebulą. Ogórki w słoiku zalewamy przygotowaną zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.