Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki w zalewie z curry. Rewelacyjnie smakują z tradycyjnym schabowym czy mielonym i ziemniakami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3698
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2017
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5397
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3698
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2017
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5397
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Składniki
Z wody, octu, cukru, soli i curry zagotowujemy zalewę i odstawiamy by lekko przestygła. Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w słupki na cztery części. Jeśli ogórki mają duże gniazda nasienne usuwamy je. Cebule kroimy w słupki lub kostkę. W każdym słoiku układamy na dnie po kawałku listka selera i po pół łyżeczki gorczycy a następnie układamy słupki ogórków przekładając je cebulą. Ogórki w słoiku zalewamy przygotowaną zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.