Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki w zalewie z curry. Rewelacyjnie smakują z tradycyjnym schabowym czy mielonym i ziemniakami.
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 75
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 120
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 367
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 75
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 120
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 367
Składniki
Z wody, octu, cukru, soli i curry zagotowujemy zalewę i odstawiamy by lekko przestygła. Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w słupki na cztery części. Jeśli ogórki mają duże gniazda nasienne usuwamy je. Cebule kroimy w słupki lub kostkę. W każdym słoiku układamy na dnie po kawałku listka selera i po pół łyżeczki gorczycy a następnie układamy słupki ogórków przekładając je cebulą. Ogórki w słoiku zalewamy przygotowaną zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.