Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki w zalewie z curry. Rewelacyjnie smakują z tradycyjnym schabowym czy mielonym i ziemniakami.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 827
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 663
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5651
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 583
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4810
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1026
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 827
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 663
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5651
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 583
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4810
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1026
Składniki
Z wody, octu, cukru, soli i curry zagotowujemy zalewę i odstawiamy by lekko przestygła. Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w słupki na cztery części. Jeśli ogórki mają duże gniazda nasienne usuwamy je. Cebule kroimy w słupki lub kostkę. W każdym słoiku układamy na dnie po kawałku listka selera i po pół łyżeczki gorczycy a następnie układamy słupki ogórków przekładając je cebulą. Ogórki w słoiku zalewamy przygotowaną zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.