Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki w zalewie z curry. Rewelacyjnie smakują z tradycyjnym schabowym czy mielonym i ziemniakami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10071
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5034
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5925
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18999
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10071
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5034
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5925
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18999
Składniki
Z wody, octu, cukru, soli i curry zagotowujemy zalewę i odstawiamy by lekko przestygła. Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w słupki na cztery części. Jeśli ogórki mają duże gniazda nasienne usuwamy je. Cebule kroimy w słupki lub kostkę. W każdym słoiku układamy na dnie po kawałku listka selera i po pół łyżeczki gorczycy a następnie układamy słupki ogórków przekładając je cebulą. Ogórki w słoiku zalewamy przygotowaną zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.