Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. U nas znikają w pierwszej kolejności.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 293
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25656
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 293
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25656
Składniki
Wodę zagotować z octem, cukrem, miodem i solą. Przestudzić. Ogórki umyć, obrać. Kroić na 4 części wzdłuż i następnie w ząbki. Z dużych ogórków wykrawać pestki. Wkładać luźno do słoiczków. Wcześniej słoiczki umyć i wyparzyć. Do każdego słoiczka dodawać 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, łyżeczkę gorczycy, listek laurowy i po 1-2 ziarna ziela angielskiego. Zalać ogórki zalewą. Zakręcić mocno nakrętkę. Pasteryzować 10 min od zagotowania wody. Smacznego.