Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. U nas znikają w pierwszej kolejności.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21252
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25357
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 114
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21252
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25357
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 114
Składniki
Wodę zagotować z octem, cukrem, miodem i solą. Przestudzić. Ogórki umyć, obrać. Kroić na 4 części wzdłuż i następnie w ząbki. Z dużych ogórków wykrawać pestki. Wkładać luźno do słoiczków. Wcześniej słoiczki umyć i wyparzyć. Do każdego słoiczka dodawać 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, łyżeczkę gorczycy, listek laurowy i po 1-2 ziarna ziela angielskiego. Zalać ogórki zalewą. Zakręcić mocno nakrętkę. Pasteryzować 10 min od zagotowania wody. Smacznego.