Polecam. U nas znikają w pierwszej kolejności.
Ogórki w zalewie z miodem
Składniki
- ok 2 kg ogórków
- 3 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- 1/2 szklanki cukru
- 5 łyżek miodu
- łyżka soli
- pieprz czarny ziarnisty
- ziele angielskie
- gorczyca
- listek laurowy
Składniki
- ok 2 kg ogórków
- 3 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- 1/2 szklanki cukru
- 5 łyżek miodu
- łyżka soli
- pieprz czarny ziarnisty
- ziele angielskie
- gorczyca
- listek laurowy

Etapy przygotowania
Wodę zagotować z octem, cukrem, miodem i solą. Przestudzić. Ogórki umyć, obrać. Kroić na 4 części wzdłuż i następnie w ząbki. Z dużych ogórków wykrawać pestki. Wkładać luźno do słoiczków. Wcześniej słoiczki umyć i wyparzyć. Do każdego słoiczka dodawać 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, łyżeczkę gorczycy, listek laurowy i po 1-2 ziarna ziela angielskiego. Zalać ogórki zalewą. Zakręcić mocno nakrętkę. Pasteryzować 10 min od zagotowania wody. Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 29
Grecka sałatka ziemniaczana.
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 74
Ostatnio komentowane przepisy

Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 29
Grecka sałatka ziemniaczana.
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 74



Składniki
- ok 2 kg ogórków
- 3 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- 1/2 szklanki cukru
- 5 łyżek miodu
- łyżka soli
- pieprz czarny ziarnisty
- ziele angielskie
- gorczyca
- listek laurowy
Wodę zagotować z octem, cukrem, miodem i solą. Przestudzić. Ogórki umyć, obrać. Kroić na 4 części wzdłuż i następnie w ząbki. Z dużych ogórków wykrawać pestki. Wkładać luźno do słoiczków. Wcześniej słoiczki umyć i wyparzyć. Do każdego słoiczka dodawać 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, łyżeczkę gorczycy, listek laurowy i po 1-2 ziarna ziela angielskiego. Zalać ogórki zalewą. Zakręcić mocno nakrętkę. Pasteryzować 10 min od zagotowania wody. Smacznego.
Pyszotka:)