Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobrze się przechowuje przez zimę.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 132
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 748
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 132
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 748
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Składniki
Wykonanie: Ogórki obrać i pokroić w grubą kostkę. Zaś cukinię, paprykę oczyścić jeżeli cukinia jest młoda nie obierać i też pokroić tak jak ogórki. Cebulę pokroić, wymieszać z cukinią, ogórkami, papryką dodać sól, wymieszać i odstawić na dwie godziny. Następnie z podanych składników przygotować zalewę. Przygotowane warzywa przełożyć do wyparzonych słoików, zalać przygotowaną zalewą, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 20 minut.