Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki marynowane z aromatyczną przyprawą curry doskonale nadają się jako dodatek do mięsa lub na kanapki.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1908
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17904
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1937
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1908
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17904
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1937
Składniki
1. Wszystkie składniki na zalewę przekładamy do garnka i gotujemy. Do gorącej zalewy wrzucamy obraną, pokrojoną w plastry cebulę, gotujemy do chwili aż cebula zmięknie.
2.Ogórki myjemy, odcinamy tzw. dupki i kroimy podłużne plastry, po czy układamy pionowo w słoiki.
3.Do każdego słoika wkładamy po kawałku selera i kilka ziarenek gorczycy.
4. Zalewamy zalewą z cebulą i szczelnie zamykamy słoiki.
5. Słoiki pasteryzujemy 15 minut w rozgrzanym piekarniku 180 °C. 6. Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce. 7. Gotowe, smacznego.