Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki z czosnkiem to doskonały dodatek do mięsa, bardzo prosty sposób przygotowania. Czosnek w polskiej kuchni uznaje się za jeden najsilniejszy antybiotyk, dodaje walory smakowe a ogórki z czosnkiem są idealne.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 334
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4756
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 92
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 118
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 334
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4756
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 92
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 118
Składniki
1.Ogórki myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy w grubsze plastry. 2. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. 3. Wszystkie składniki: ogórki, czosnek, cukier, ocet, sól, olej, mieszamy dokładnie w misce i odstawiamy na 2 godziny żeby puściły sok.
4. Po 2 godz. przekładamy ogórki wraz z zalewą do słoików i szczelnie zakręcamy. 5. Pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C.
6.Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce. 7. Gotowe, smacznego.