Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny dobry pomysł na przetworzenie ogórków pyszny dodatek do obiadu.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 334
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4756
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 92
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 118
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 334
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4756
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 92
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 118
Składniki
Ogórki opłukać, obrać, osuszyć. Przekroić wzdłuż na 4 części. posypać solą i wymieszać i odstawić na 30 min. Po tym czasie odcedzić. Do rondla wlać wodę, ocet, dodać cukier - zagotować i ostudzić Do słoika włożyć koper, czosnek, pieprz, rodzynki, ułożyć gęsto ogórki i zalać zalewą. Pasteryzować 20 min. od zagotowania.