Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny dobry pomysł na przetworzenie ogórków pyszny dodatek do obiadu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2614
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2614
Składniki
Ogórki opłukać, obrać, osuszyć. Przekroić wzdłuż na 4 części. posypać solą i wymieszać i odstawić na 30 min. Po tym czasie odcedzić. Do rondla wlać wodę, ocet, dodać cukier - zagotować i ostudzić Do słoika włożyć koper, czosnek, pieprz, rodzynki, ułożyć gęsto ogórki i zalać zalewą. Pasteryzować 20 min. od zagotowania.