Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny dobry pomysł na przetworzenie ogórków pyszny dodatek do obiadu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1153
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1153
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13195
Składniki
Ogórki opłukać, obrać, osuszyć. Przekroić wzdłuż na 4 części. posypać solą i wymieszać i odstawić na 30 min. Po tym czasie odcedzić. Do rondla wlać wodę, ocet, dodać cukier - zagotować i ostudzić Do słoika włożyć koper, czosnek, pieprz, rodzynki, ułożyć gęsto ogórki i zalać zalewą. Pasteryzować 20 min. od zagotowania.