Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny dobry pomysł na przetworzenie ogórków pyszny dodatek do obiadu.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2569
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2569
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Ogórki opłukać, obrać, osuszyć. Przekroić wzdłuż na 4 części. posypać solą i wymieszać i odstawić na 30 min. Po tym czasie odcedzić. Do rondla wlać wodę, ocet, dodać cukier - zagotować i ostudzić Do słoika włożyć koper, czosnek, pieprz, rodzynki, ułożyć gęsto ogórki i zalać zalewą. Pasteryzować 20 min. od zagotowania.