Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny dobry pomysł na przetworzenie ogórków pyszny dodatek do obiadu.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 18
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1156
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 172
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 241
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 18
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1156
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 172
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 241
Składniki
Ogórki opłukać, obrać, osuszyć. Przekroić wzdłuż na 4 części. posypać solą i wymieszać i odstawić na 30 min. Po tym czasie odcedzić. Do rondla wlać wodę, ocet, dodać cukier - zagotować i ostudzić Do słoika włożyć koper, czosnek, pieprz, rodzynki, ułożyć gęsto ogórki i zalać zalewą. Pasteryzować 20 min. od zagotowania.