Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki z rodzynkami

Ogórki z rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 446

Dodano:

Odsłon: 1884

Kolejny dobry pomysł na przetworzenie ogórków pyszny dodatek do obiadu.

Składniki

  • 5 kg ogórków, 1,5 łyżki soli,
  • do słoika - baldachim kopru, ząbek czosnku, 4 ziarnka pieprzu, 1 łyżeczka rodzynek.
  • Zalewa: 3/4 litra wody, 1/2 litra octu, 1/2 kg cukru
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórki z rodzynkami

Przygotowanie

  1. Ogórki opłukać, obrać, osuszyć. Przekroić wzdłuż na 4 części. posypać solą i wymieszać i odstawić na 30 min. Po tym czasie odcedzić.
    Do rondla wlać wodę, ocet, dodać cukier - zagotować i ostudzić
    Do słoika włożyć koper, czosnek, pieprz, rodzynki, ułożyć gęsto ogórki i zalać zalewą. Pasteryzować 20 min. od zagotowania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 08 sierpnia Podoba mi sie ten przepis, ja robie ogórki z miodem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń