Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam od Taty trochę lekko wyrośniętych ogórków. Tak sobie myślałam co by tu z nimi zrobić. Na mizerię było ich za dużo, zrobiłam więc po kilka słoiczków dwa rodzaje sałatki. Na zimę będą jak znalazł. Domowe zawsze lepsze od kupnych a i oszczędność kasy będzie.
To sałatka na szybko. Smaczna i pożywna.
Odsłon: 97
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 4079
To smaczna sałatka na szybko.
Odsłon: 131
To sałatka na szybko. Smaczna i pożywna.
Odsłon: 97
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 4079
To smaczna sałatka na szybko.
Odsłon: 131
Składniki
Ogórki najlepiej większe umyć, obrać i pokroić na plasterki. Cebule obrać, umyć i pokroić w pióra. Koper umyć, osuszyć i dość grubo posiekać. Pokrojone warzywa wrzucić do dużej miski, dodać wszystkie przyprawy i wymieszać. Następnie można przełożyć do mniejszej miski, zakryć pokrywką i wstawić do lodówki na kilka godzin. Co jakiś czas przemieszać aby wszystko przegryzło się z powstałym sokiem. Wyparzone słoiki napełnić sałatką dolać do wysokości warzyw sok. Zakręcić słoiki zakrętkami i pasteryzować 15 minut. Po wystudzeniu słoiki wynieść w chłodne miejsce. ( mi wyszły 4 słoiki litrowe, ale można użyć mniejszych