Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokodylki to moja wariacja na temat produktu, który można kupić w sklepach. Takie mini przekąski, które są świetną przekąską imprezową, składnikiem kolorowych koreczków czy sałatek.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 380
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Z podanych składników gotujemy zalewę - pod przykryciem, żeby ocet nie parował. Studzimy. Mini ogóreczki dokładnie myjemy w zimnej wodzie, szczególnie końcówki.
Do słoików wrzucamy po 1 liściu laurowym (jak słoik malutki to mały lub pół liścia, jak większy to cały), po 1 ząbku czosnku, po kilka plasterków obranej marchewki i trochę gorczycy (max pół łyżeczki, ale to też zależy do wielkości słoika). Umyte ogóreczki ciasno układamy w słoikach (tak jak na korniszony czy kiszone) oraz papryczki chili (1-2 na słoik). Zalewamy zimną zalewą,, zakręcamy. Pasteryzujemy w zależności od wielkości słoika – od 10 do 15 minut.