Do góry

Przetwory Przepis na:

Ostre pikle z cukinii

Ostre pikle z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18837

Dodano:

Odsłon: 4024

Przepis dostałam od koleżanki, pikle są wspaniałe.

Składniki

  • Składniki:
  • Cukinia młoda 2 kg
  • Sól 4 łyżki
  • Chili 1 łyżeczka
  • Czosnek 1 główka
  • Składniki na zalewę:
  • Ocet 1 ½ szklanki
  • Cukier 3 szklanki
  • Olej 8 łyżek
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ostre pikle z cukinii

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cukinie opłukać, pokroić na 4-6 części wzdłuż. Zasypać solą i odstawić na 6 godzin, Następnie odlać powstały sok, dodać chili i wymieszać z zmiażdżonym czosnkiem. Z podanych składników ugotować zalewę, wlać do cukinii i odstawić na 12 godzin. Gotowe pikle przełożyć do wyparzonych słoików, zalać tą samą zalewą i pasteryzować przez 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń