Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy ketchup z papryki czerwonej i chili-to wspaniała alternatywa sosów do wszelkich pieczonych mięs czy dań z grilla. Poezja!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11518
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1235
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12094
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2376
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11518
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1235
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12094
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2376
Składniki
Czerwoną paprykę myjemy, kroimy na pół, wydrążamy nasiona ze środka, z chili robimy to samo tyle że w rękawiczkach-grozi poparzeniem! Czosnek obieramy z łusek.
Następnie papryki i obrany czosnek mielimy w maszynce do mięsa o drobnych oczkach.
Zmielone warzywa przekładamy do garnka, wlewamy ocet, wsypujemy sól i cukier wrzucamy liście laurowe dodajemy koncentrat pomidorowy całość gotujemy 1 godzinę mieszając od czasu do czasu, po upływie tego czasu wlewamy olej gotujemy 15 minut-rozlewamy do wyparzonych słoiczków najlepiej małych, zakręcamy i gorące okręcamy w gruby koc-nie pasteryzujemy.