Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako, że sezon na przetwory trwa to nie czekam z wpisem bo może ktoś się skusi na zrobienie takiego dżemu bo jest smaczny. Jak mi sie uda zdobyć jeszcze papieróweczki to na pewno zrobię jeszcze kilka słoiczków.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414377
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2291
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414377
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2291
Składniki
Papierówki po umyciu, obraniu i usunięciu gniazd nasiennych pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do szerokiego rondla. Dusić je aż lekko się rozpadną a potem dodać migdały i chwilę dusić od czasu do czasu mieszając. Po około pięciu minutach dodać cukier i mieszać aż się rozpuści a następnie dodać rodzynki i dusić całość 5 minut. Gorącym dżemem napełnić słoiczki ( u mnie 3 słoiczki takie na dżem ), szybko zakręcić i zostawić do wystudzenia. Przechowywać w zimnym miejscu. Gdy dżemy mają być na zimę pasteryzować słoiki przez 5 minut.