Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 1084
Dodano: 06.07.2018
Odsłon: 1811
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Papierówki po umyciu, obraniu i usunięciu gniazd nasiennych pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do szerokiego rondla. Dusić je aż lekko się rozpadną a potem dodać migdały i chwilę dusić od czasu do czasu mieszając. Po około pięciu minutach dodać cukier i mieszać aż się rozpuści a następnie dodać rodzynki i dusić całość 5 minut. Gorącym dżemem napełnić słoiczki ( u mnie 3 słoiczki takie na dżem ), szybko zakręcić i zostawić do wystudzenia. Przechowywać w zimnym miejscu. Gdy dżemy mają być na zimę pasteryzować słoiki przez 5 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 06 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Muszę zrobić :)0 Kto głosował? | Odpowiedz