Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryczka chili z czosnkiem w oliwie z oliwek

Papryczka chili z czosnkiem w oliwie z oliwek

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 1084

Dodano:

Odsłon: 196

Dostałam bardzo ostrą papryczkę chili. A ponieważ nie wyrzucam niczego, więc i przerobiłam ją na zimę. Wyszła niespodziewanie smaczna. Ale trzeba uważać z ilością . Do sałatek dodaję 1/2 łyżeczki razem z oliwą.

Składniki

  • Papryczki chili, czosnek, oliwa z oliwek.
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Papryczka chili z czosnkiem w oliwie z oliwek

Przygotowanie

  1. Kupić cienkie rękawiczki. Założyć na ręce. Papryczki umyć, wydrążyć, przepłukać. Przeciąć na pół i pociąć w talarki. Czosnek pokroić w plasterki.

  2. Do wyparzonych słoiczków włożyć łyżką papryczki, dodać czosnek. Zalać oliwą tak aby papryczki były przykryte. I to cała praca. Wstawić do lodówki. Używać do sałatek w ilościach bardzo ostrożnych. Ale jak ktoś lubi ostro, to może poszaleć.


    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń