Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam bardzo ostrą papryczkę chili. A ponieważ nie wyrzucam niczego, więc i przerobiłam ją na zimę. Wyszła niespodziewanie smaczna. Ale trzeba uważać z ilością . Do sałatek dodaję 1/2 łyżeczki razem z oliwą.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 890
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22978
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15398
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 890
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22978
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15398
Składniki
Kupić cienkie rękawiczki. Założyć na ręce. Papryczki umyć, wydrążyć, przepłukać. Przeciąć na pół i pociąć w talarki. Czosnek pokroić w plasterki.
Do wyparzonych słoiczków włożyć łyżką papryczki, dodać czosnek. Zalać oliwą tak aby papryczki były przykryte. I to cała praca. Wstawić do lodówki. Używać do sałatek w ilościach bardzo ostrożnych. Ale jak ktoś lubi ostro, to może poszaleć. Smacznego.