Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam bardzo ostrą papryczkę chili. A ponieważ nie wyrzucam niczego, więc i przerobiłam ją na zimę. Wyszła niespodziewanie smaczna. Ale trzeba uważać z ilością . Do sałatek dodaję 1/2 łyżeczki razem z oliwą.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11811
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6747
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5570
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11811
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6747
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5570
Składniki
Kupić cienkie rękawiczki. Założyć na ręce. Papryczki umyć, wydrążyć, przepłukać. Przeciąć na pół i pociąć w talarki. Czosnek pokroić w plasterki.
Do wyparzonych słoiczków włożyć łyżką papryczki, dodać czosnek. Zalać oliwą tak aby papryczki były przykryte. I to cała praca. Wstawić do lodówki. Używać do sałatek w ilościach bardzo ostrożnych. Ale jak ktoś lubi ostro, to może poszaleć. Smacznego.