Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam bardzo ostrą papryczkę chili. A ponieważ nie wyrzucam niczego, więc i przerobiłam ją na zimę. Wyszła niespodziewanie smaczna. Ale trzeba uważać z ilością . Do sałatek dodaję 1/2 łyżeczki razem z oliwą.
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 38
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 53
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 38
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 53
Składniki
Kupić cienkie rękawiczki. Założyć na ręce. Papryczki umyć, wydrążyć, przepłukać. Przeciąć na pół i pociąć w talarki. Czosnek pokroić w plasterki.
Do wyparzonych słoiczków włożyć łyżką papryczki, dodać czosnek. Zalać oliwą tak aby papryczki były przykryte. I to cała praca. Wstawić do lodówki. Używać do sałatek w ilościach bardzo ostrożnych. Ale jak ktoś lubi ostro, to może poszaleć. Smacznego.