Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam bardzo ostrą papryczkę chili. A ponieważ nie wyrzucam niczego, więc i przerobiłam ją na zimę. Wyszła niespodziewanie smaczna. Ale trzeba uważać z ilością . Do sałatek dodaję 1/2 łyżeczki razem z oliwą.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1327
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 263
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 53
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 46
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1327
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 263
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 53
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 46
Składniki
Kupić cienkie rękawiczki. Założyć na ręce. Papryczki umyć, wydrążyć, przepłukać. Przeciąć na pół i pociąć w talarki. Czosnek pokroić w plasterki.
Do wyparzonych słoiczków włożyć łyżką papryczki, dodać czosnek. Zalać oliwą tak aby papryczki były przykryte. I to cała praca. Wstawić do lodówki. Używać do sałatek w ilościach bardzo ostrożnych. Ale jak ktoś lubi ostro, to może poszaleć. Smacznego.