Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka w słoikach na zimę pasuje jako przystawka do prawie każdej potrawy mięsnej. Nadaje się również na kanapki i jako przystawka na spotkania towarzyskie. Jest bardzo delikatna, z wyważoną nutką słodko-kwaśnej papryki, a przy tym bardzo smaczna.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10441
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336783
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4372
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423839
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10441
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336783
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4372
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423839
Składniki
Paprykę myjemy, oczyszczamy z koszyczków nasiennych, kroimy i odstawiamy. Przygotowujemy słoiczki i dekielki. Zanim zalejemy i ułożymy paprykę wkładamy do każdego słoiczka przyprawy, czosnek i cebulę. Zagotowujemy zalewę i na gorąco zalewamy ułożoną w słoikach paprykę. Na wierzch do każdego słoiczka wlewamy po 1 łyżce oliwy lub oleju rzepakowego. Zakręcamy mocno wieczka i słoiki gotujemy 10 minut od momentu zagotowania. Odstawiamy do wystygnięcia i wynosimy do spiżarni.
W tak przyrządzonej zalewie możemy również przygotować papryczki chili w słoikach na zimę.