Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka w słoikach na zimę pasuje jako przystawka do prawie każdej potrawy mięsnej. Nadaje się również na kanapki i jako przystawka na spotkania towarzyskie. Jest bardzo delikatna, z wyważoną nutką słodko-kwaśnej papryki, a przy tym bardzo smaczna.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 252
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1079
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 252
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1079
Składniki
Paprykę myjemy, oczyszczamy z koszyczków nasiennych, kroimy i odstawiamy. Przygotowujemy słoiczki i dekielki. Zanim zalejemy i ułożymy paprykę wkładamy do każdego słoiczka przyprawy, czosnek i cebulę. Zagotowujemy zalewę i na gorąco zalewamy ułożoną w słoikach paprykę. Na wierzch do każdego słoiczka wlewamy po 1 łyżce oliwy lub oleju rzepakowego. Zakręcamy mocno wieczka i słoiki gotujemy 10 minut od momentu zagotowania. Odstawiamy do wystygnięcia i wynosimy do spiżarni.
W tak przyrządzonej zalewie możemy również przygotować papryczki chili w słoikach na zimę.