Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka w słoikach na zimę pasuje jako przystawka do prawie każdej potrawy mięsnej. Nadaje się również na kanapki i jako przystawka na spotkania towarzyskie. Jest bardzo delikatna, z wyważoną nutką słodko-kwaśnej papryki, a przy tym bardzo smaczna.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25884
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3056
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25884
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3056
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Składniki
Paprykę myjemy, oczyszczamy z koszyczków nasiennych, kroimy i odstawiamy. Przygotowujemy słoiczki i dekielki. Zanim zalejemy i ułożymy paprykę wkładamy do każdego słoiczka przyprawy, czosnek i cebulę. Zagotowujemy zalewę i na gorąco zalewamy ułożoną w słoikach paprykę. Na wierzch do każdego słoiczka wlewamy po 1 łyżce oliwy lub oleju rzepakowego. Zakręcamy mocno wieczka i słoiki gotujemy 10 minut od momentu zagotowania. Odstawiamy do wystygnięcia i wynosimy do spiżarni.
W tak przyrządzonej zalewie możemy również przygotować papryczki chili w słoikach na zimę.