Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka w słoikach na zimę pasuje jako przystawka do prawie każdej potrawy mięsnej. Nadaje się również na kanapki i jako przystawka na spotkania towarzyskie. Jest bardzo delikatna, z wyważoną nutką słodko-kwaśnej papryki, a przy tym bardzo smaczna.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 124
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 87
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 642
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5521
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 124
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 87
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 642
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5521
Składniki
Paprykę myjemy, oczyszczamy z koszyczków nasiennych, kroimy i odstawiamy. Przygotowujemy słoiczki i dekielki. Zanim zalejemy i ułożymy paprykę wkładamy do każdego słoiczka przyprawy, czosnek i cebulę. Zagotowujemy zalewę i na gorąco zalewamy ułożoną w słoikach paprykę. Na wierzch do każdego słoiczka wlewamy po 1 łyżce oliwy lub oleju rzepakowego. Zakręcamy mocno wieczka i słoiki gotujemy 10 minut od momentu zagotowania. Odstawiamy do wystygnięcia i wynosimy do spiżarni.
W tak przyrządzonej zalewie możemy również przygotować papryczki chili w słoikach na zimę.