Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3389
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 95
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 159
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3389
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 95
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 159
Składniki
Z podanych składników ugotować zalewę.
Paprykę obrać i pokroić w kostkę lub paski i wrzucić na 2 min. do gorącej zalewy. Wyjąć i układać w słoikach. Dodać po ząbku czosnku.
Zalewę jeszcze doprowadzić do wrzenia i wrzątkiem zalewać paprykę. Nie trzeba już pasteryzować.
Ja jednak dla pewności pasteryzuję 10 min.