Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 55
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 35
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9279
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 55
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 35
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9279
Składniki
Z podanych składników ugotować zalewę.
Paprykę obrać i pokroić w kostkę lub paski i wrzucić na 2 min. do gorącej zalewy. Wyjąć i układać w słoikach. Dodać po ząbku czosnku.
Zalewę jeszcze doprowadzić do wrzenia i wrzątkiem zalewać paprykę. Nie trzeba już pasteryzować.
Ja jednak dla pewności pasteryzuję 10 min.