Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska z papryki i cukinii w zalewie curry. Doskonale pasuje do kanapek lub dań obiadowych /zamiast surówki/. Prosta i szybka w przygotowaniu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1200
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 229
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2245
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4306
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1200
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 229
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2245
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4306
Składniki
Z przygotowanych składników zagotowujemy zalewę, gotujemy 2 min. odstawiamy do przestudzenia. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i nasiona i kroimy w szerokie paski. Cukinie obieramy, kroimy w słupki /jeśli cukinia ma przerośnięte gniazdo nasienne usuwamy je/. Czosnek obieramy i ząbki kroimy w plastry. Do słoików /250-330 ml/ wsypujemy po 0,5 łyżeczki gorczycy i po 2 ząbki czosnku pokrojone w plastry a następnie dość ciasno układamy plastry papryki i słupki cukinii i zalewamy przygotowaną zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.