Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryki kiszone z kapustą

Papryki kiszone z kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 338

Dodano:

Odsłon: 1838

Przepis Ewy Wachowicz z 398 odcinka programu Ewa gotuje.

Składniki

  • kilka papryk – mogą być różnokolorowe
  • ½ kapusty
  • sól
  • woda – przegotowana i ostudzona
  • kamionka lub duży słoik
3-4 os. 15 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Papryki kiszone z kapustą

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować i posolić – 1 łyżka soli na kilogram kapusty. Papryki wydrążyć i napełnić soloną kapustą. Ułożyć ciasno w słoiku, przekładając resztą solonej kapusty. Zalać solanką – na 1 litr wody łyżka soli. Docisnąć kamieniem i odstawić na kilka dni. Mniej więcej po tygodniu zamknąć i przenieść w chłodne miejsce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń