Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojego taty na papryczki chili, jako dodatek do rosołów, zup , mięs i sosów.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5490
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 986
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1417
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5490
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 986
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1417
Składniki
Papryczki bez ogonków trzeba rozdrobnić, posiekać, zmielić w maszynce do mielenia lub w malakserze.
Gotowe :)
Pastę ściśle układa się w słoikach i warstwy przesypuje się solą. Gotowe. Taka pastę można przechowywać w lodówce i jest dobra przez wiele miesięcy. Pasta jest słona więc od razu doprawia dania, porcję pasty można też lekko przepłukać przed użyciem. Słoiki można też zapasteryzować- 20 minut od zagotowania. Takie słoiki można przechowywać w cieple.
Smacznego :)