Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojego taty na papryczki chili, jako dodatek do rosołów, zup , mięs i sosów.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4094
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423232
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2632
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4094
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423232
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2632
Składniki
Papryczki bez ogonków trzeba rozdrobnić, posiekać, zmielić w maszynce do mielenia lub w malakserze.
Gotowe :)
Pastę ściśle układa się w słoikach i warstwy przesypuje się solą. Gotowe. Taka pastę można przechowywać w lodówce i jest dobra przez wiele miesięcy. Pasta jest słona więc od razu doprawia dania, porcję pasty można też lekko przepłukać przed użyciem. Słoiki można też zapasteryzować- 20 minut od zagotowania. Takie słoiki można przechowywać w cieple.
Smacznego :)