Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojego taty na papryczki chili, jako dodatek do rosołów, zup , mięs i sosów.
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 4258
To sałatka na szybko. Smaczna i pożywna.
Odsłon: 109
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 4258
To sałatka na szybko. Smaczna i pożywna.
Odsłon: 109
Składniki
Papryczki bez ogonków trzeba rozdrobnić, posiekać, zmielić w maszynce do mielenia lub w malakserze.
Gotowe :)
Pastę ściśle układa się w słoikach i warstwy przesypuje się solą. Gotowe. Taka pastę można przechowywać w lodówce i jest dobra przez wiele miesięcy. Pasta jest słona więc od razu doprawia dania, porcję pasty można też lekko przepłukać przed użyciem. Słoiki można też zapasteryzować- 20 minut od zagotowania. Takie słoiki można przechowywać w cieple.
Smacznego :)