Do góry

Przetwory Przepis na:

Pasta chili z solą

Pasta chili z solą

Autor:

Przepisów i artykułów: 921 Ocena: 18721

Dodano:

Odsłon: 904

Przepis mojego taty na papryczki chili, jako dodatek do rosołów, zup , mięs i sosów.

Składniki

  • Chili ile kto chce
  • Sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta chili z solą

Przygotowanie

  1. Papryczki bez ogonków trzeba rozdrobnić, posiekać, zmielić w maszynce do mielenia lub w malakserze.

  2. Gotowe :)

  3. Pastę ściśle układa się w słoikach i warstwy przesypuje się solą.
    Gotowe.
    Taka pastę można przechowywać w lodówce i jest dobra przez wiele miesięcy. Pasta jest słona więc od razu doprawia dania, porcję pasty można też lekko przepłukać przed użyciem.
    Słoiki można też zapasteryzować- 20 minut od zagotowania. Takie słoiki można przechowywać w cieple.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń