Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta doskonała do pizzy, sosów i zwyczajnie na kanapkę
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 312
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5086
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32678
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 354
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 253
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 312
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5086
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32678
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 354
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 253
Składniki
Paprykę wrzucamy do wrzątku i chwilę trzymamy nie doprowadzając do zagotowania. Można sprawdzić , czy skórka odchodzi. Paprykę obieramy ze skórki, kroimy drobno i rozdrabniamy blenderem. Bazylię, jeśli świeża, siekamy. Jabłko ścieramy na tarce dodajemy do papryki. Cebulkę kroimy w kostkę i chwilę podduszamy na oleju, dodajemy do pasty , czosnek wyciskamy przez praskę. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i w dużym garnku gotujemy ok 1 godzinę. Jeśli chcemy , by pasta była bardziej gęsta gotujemy dłużej. Pastą napełniamy słoiczki i pasteryzujemy ok. 15- 20 min.