Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta doskonała do pizzy, sosów i zwyczajnie na kanapkę
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 182
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 383
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1753
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3299
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26793
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 182
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 383
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1753
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3299
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26793
Składniki
Paprykę wrzucamy do wrzątku i chwilę trzymamy nie doprowadzając do zagotowania. Można sprawdzić , czy skórka odchodzi. Paprykę obieramy ze skórki, kroimy drobno i rozdrabniamy blenderem. Bazylię, jeśli świeża, siekamy. Jabłko ścieramy na tarce dodajemy do papryki. Cebulkę kroimy w kostkę i chwilę podduszamy na oleju, dodajemy do pasty , czosnek wyciskamy przez praskę. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i w dużym garnku gotujemy ok 1 godzinę. Jeśli chcemy , by pasta była bardziej gęsta gotujemy dłużej. Pastą napełniamy słoiczki i pasteryzujemy ok. 15- 20 min.