Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z lubczyku idealna do zup i sosów. Banalnie prosta w przygotowaniu przyprawa. Maggi bez chemii, konserwantów, z dużą ilością smaku. Domowa i naturalna maggi, polecam!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 338
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4809
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 96
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 125
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 338
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4809
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 96
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 125
Składniki
Ilość - 3 słoiki (200 ml) Liście lubczyku pozbawione grubych łodyg wypłukać, odcedzić na sitku, pokroić i przełożyć do wyższego naczynia. Dodać sól i olej, wymieszać. Wszystko zblendować na pastę. Przełożyć do słoików i na górę każdego dać łyżeczkę oleju. Słoiki z pastą zakręcić i przechowywać w lodówce. Pasta z lubczyku pasuje do zup i sosów. Grube łodygi zamrozić i dodawać do zup podczas gotowania. Smacznego!