Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na zupę lub sałatkę.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3842
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414719
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3842
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414719
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Składniki
Ugotować a jeszcze lepiej upiec buraczki. Obrać ze skórki.
Buraczki zetrzeć na tarce "jarzynówce" Przygotować przegotowaną wodę z 1 łyżką soli i 1 łyżką octu jabłkowego na 1 l wody. Zalać buraczki, wymieszać i pozostawić na kilka godzin.
Do wyparzonych słoików wkładać odcedzone buraczki, lekko ugnieść. Na wierzch położyć gałązki kopru i zalać olejem.
Zamknąć słoiczki i pasteryzować 15 minut od zagotowania. Smacznego!!!