Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na zupę lub sałatkę.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 307
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 753
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 52
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 240
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 307
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 753
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 52
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 240
Składniki
Ugotować a jeszcze lepiej upiec buraczki. Obrać ze skórki.
Buraczki zetrzeć na tarce "jarzynówce" Przygotować przegotowaną wodę z 1 łyżką soli i 1 łyżką octu jabłkowego na 1 l wody. Zalać buraczki, wymieszać i pozostawić na kilka godzin.
Do wyparzonych słoików wkładać odcedzone buraczki, lekko ugnieść. Na wierzch położyć gałązki kopru i zalać olejem.
Zamknąć słoiczki i pasteryzować 15 minut od zagotowania. Smacznego!!!