Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na zupę lub sałatkę.
Po odcedzeniu zakwasu buraczanego zostają nam kiszone buraki. Najczęściej ląd...
Odsłon: 9542
Dr Ewa Dąbrowska to propagatorka diety opartej głównie na warzywach w postaci...
Odsłon: 34443
Bardzo szybka nieskomplikowana przekąska. Smaczna i kusząca, bardzo szybko zn...
Odsłon: 38
Przepis na tą zapiekankę dostałam od szwagierki, która mieszka w Grecji około...
Odsłon: 171
Bardzo szybka nieskomplikowana przekąska. Smaczna i kusząca, bardzo szybko zn...
Odsłon: 38
Przepis na tą zapiekankę dostałam od szwagierki, która mieszka w Grecji około...
Odsłon: 171
Składniki
Ugotować a jeszcze lepiej upiec buraczki. Obrać ze skórki.
Buraczki zetrzeć na tarce "jarzynówce" Przygotować przegotowaną wodę z 1 łyżką soli i 1 łyżką octu jabłkowego na 1 l wody. Zalać buraczki, wymieszać i pozostawić na kilka godzin.
Do wyparzonych słoików wkładać odcedzone buraczki, lekko ugnieść. Na wierzch położyć gałązki kopru i zalać olejem.
Zamknąć słoiczki i pasteryzować 15 minut od zagotowania. Smacznego!!!
Przepisy Przetwory
Przetwory
Botwinka w słoiku na zimę
Przetwory
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Przetwory
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Przetwory
Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Botwinka w słoiku na zimę
Botwina – potocznie nazywana botwinką – to delikatne, młode liście, łodygi i...
Odsłon: 119
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Domowa pasta bulionowa z grzybami powstała na początku stycznia jako wariant...
Odsłon: 98