Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na zupę lub sałatkę.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 803
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 132
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 203
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 803
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 132
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 203
Składniki
Ugotować a jeszcze lepiej upiec buraczki. Obrać ze skórki.
Buraczki zetrzeć na tarce "jarzynówce" Przygotować przegotowaną wodę z 1 łyżką soli i 1 łyżką octu jabłkowego na 1 l wody. Zalać buraczki, wymieszać i pozostawić na kilka godzin.
Do wyparzonych słoików wkładać odcedzone buraczki, lekko ugnieść. Na wierzch położyć gałązki kopru i zalać olejem.
Zamknąć słoiczki i pasteryzować 15 minut od zagotowania. Smacznego!!!