Do góry

Przetwory Przepis na:

Pasteryzowane buraczki .

Pasteryzowane buraczki .

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 717

Dodano:

Odsłon: 3079

Buraczki na zupę lub sałatkę.

Składniki

  • Ugotowane buraczki
  • sól, gałązki koperku, olej słonecznikowy
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotować a jeszcze lepiej upiec buraczki. Obrać ze skórki.

  2. Buraczki zetrzeć na tarce "jarzynówce"
    Przygotować przegotowaną wodę z 1 łyżką soli i 1 łyżką octu jabłkowego na 1 l wody.
    Zalać buraczki, wymieszać i pozostawić na kilka godzin.

  3. Do wyparzonych słoików wkładać odcedzone buraczki, lekko ugnieść.
    Na wierzch położyć gałązki kopru i zalać olejem.

  4. Zamknąć słoiczki i pasteryzować 15 minut od zagotowania.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń