Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne marynowane pieczarki, idealne do kanapki czy też jako osobna przekąska.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 236
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20410
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 236
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20410
Składniki
Pieczarki obrać i wymyć. Następnie przełożyć je go garnka i zalać zimną wodą tak aby były nią przykryte, dodać łyżkę soli oraz octu. Od momentu zagotowania się wody, gotować 10 minut. Pieczarki odcedzić przestudzić i wymieszać je z marchewką, gorczycą, liśćmi laurowymi, pieprzem, cebulą i zielem angielskim. Przełożyć do słoika. W między czasie przygotować zalewę.
Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w garnku i od momentu zagotowania się gotować jeszcze przez około 10 minut. Wypełnione pieczarkami słoiki zalać gorącą zalewą i po wystudzeniu zapasteryzować. Idealne do jedzenia będą po około 2 tygodniach. Smacznego ;)