Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie sprawdzają się jako składnik przystawek czy koreczków, a nawet do obiadu czy kanapek. Są pyszne!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38754
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38754
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i usuwamy nóżki, tak by pozostawić główki w całości, wrzucamy do wrzątku i blanszujemy około 10 minuty, osuszamy, odstawiamy. Ser rozdrabniamy widelcem na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie nadziewamy nim pieczarki nadziewamy. Z podanych składników zagotowujemy zalewę. Do umytych i wyparzonych słoiczków wrzucamy kilka plastrów cebuli, liść laurowy, pieprz, gorczycę i kawałek papryczki chili. Następnie wkładamy pieczarki. Pieczarki zalewamy gotującą zalewą, słoiki mocno zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Zostawiamy do wystygnięcia. Nie pasteryzujemy. Można jeść po 3-4 dniach. Do słoików można dodać kawałki papryki czy marchewki.