Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie sprawdzają się jako składnik przystawek czy koreczków, a nawet do obiadu czy kanapek. Są pyszne!
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 173
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 173
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i usuwamy nóżki, tak by pozostawić główki w całości, wrzucamy do wrzątku i blanszujemy około 10 minuty, osuszamy, odstawiamy. Ser rozdrabniamy widelcem na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie nadziewamy nim pieczarki nadziewamy. Z podanych składników zagotowujemy zalewę. Do umytych i wyparzonych słoiczków wrzucamy kilka plastrów cebuli, liść laurowy, pieprz, gorczycę i kawałek papryczki chili. Następnie wkładamy pieczarki. Pieczarki zalewamy gotującą zalewą, słoiki mocno zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Zostawiamy do wystygnięcia. Nie pasteryzujemy. Można jeść po 3-4 dniach. Do słoików można dodać kawałki papryki czy marchewki.