Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie sprawdzają się jako składnik przystawek czy koreczków, a nawet do obiadu czy kanapek. Są pyszne!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5762
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9571
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5762
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9571
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i usuwamy nóżki, tak by pozostawić główki w całości, wrzucamy do wrzątku i blanszujemy około 10 minuty, osuszamy, odstawiamy. Ser rozdrabniamy widelcem na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie nadziewamy nim pieczarki nadziewamy. Z podanych składników zagotowujemy zalewę. Do umytych i wyparzonych słoiczków wrzucamy kilka plastrów cebuli, liść laurowy, pieprz, gorczycę i kawałek papryczki chili. Następnie wkładamy pieczarki. Pieczarki zalewamy gotującą zalewą, słoiki mocno zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Zostawiamy do wystygnięcia. Nie pasteryzujemy. Można jeść po 3-4 dniach. Do słoików można dodać kawałki papryki czy marchewki.