Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie sprawdzają się jako składnik przystawek czy koreczków, a nawet do obiadu czy kanapek. Są pyszne!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1284
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458000
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1541
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2313
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1284
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458000
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1541
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2313
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i usuwamy nóżki, tak by pozostawić główki w całości, wrzucamy do wrzątku i blanszujemy około 10 minuty, osuszamy, odstawiamy. Ser rozdrabniamy widelcem na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie nadziewamy nim pieczarki nadziewamy. Z podanych składników zagotowujemy zalewę. Do umytych i wyparzonych słoiczków wrzucamy kilka plastrów cebuli, liść laurowy, pieprz, gorczycę i kawałek papryczki chili. Następnie wkładamy pieczarki. Pieczarki zalewamy gotującą zalewą, słoiki mocno zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Zostawiamy do wystygnięcia. Nie pasteryzujemy. Można jeść po 3-4 dniach. Do słoików można dodać kawałki papryki czy marchewki.