Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna pieczona papryka w oliwie, do sałatek jak również do bezpośredniego spożycia.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1103
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4745
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1394
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1103
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4745
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1394
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Umytą paprykę w całości przekładamy do naczynia żaroodpornego. Paprykę skrapiamy oliwą i oprószamy solą. Przypiekamy przez ok. 30 minut aż skórka będzie ciemna. Obieramy jeszcze ciepłą, bo skórka łatwiej odchodzi. Usuwamy ogonki i wylewamy sok z papryki do naczynia żaroodpornego. Kroimy paprykę w paski, oczyszczamy z nasion i przekładamy do odpowiedniej wielkości miski. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, szczyptę soli do smaku i wlewamy powstały sok z upieczonej papryki. Wszystko mieszamy. Przekładamy do słoików, dodajemy do każdego 1 liść laurowy, łyżeczkę białej gorczycy i zalewamy oliwą. Słoiki pasteryzujemy ok. 20 minut. Uwagi: Do wykonania tego przepisu można używać różnych kolorów papryki. Wszystkie rodzaje wspanale smakują.