Do góry

Przetwory Przepis na:

Pieczony czosnek w oleju

Pieczony czosnek w oleju

Autor:

Przepisów i artykułów: 587 Ocena: 4574

Dodano:

Odsłon: 2302

Pieczony czosnek w oleju to doskonały dodatek do past, sałatek i farszów. Dzięki jego miękkości łatwo go utrzeć z masłem czy serkiem.

Składniki

  • czosnek 4 główki
  • olej 2 łyżki
  • rozmaryn 2 łyżki
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczony czosnek w oleju

Przygotowanie

  1. Czosnek obieramy, układamy w naczyniu żaroodpornym, oprószamy rozmarynem i skrapiamy olejem. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Zapiekamy ok. 30 min - do czasu aż się zrumieni. Pieczony czosnek przekładamy do słoików, zalewamy olejem pozostałym w naczyniu żaroodpornym. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń