Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony czosnek w oleju to doskonały dodatek do past, sałatek i farszów. Dzięki jego miękkości łatwo go utrzeć z masłem czy serkiem.
Polecam.
Odsłon: 316
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 328
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 262
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 146
Polecam.
Odsłon: 316
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 328
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 262
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 146
Składniki
Czosnek obieramy, układamy w naczyniu żaroodpornym, oprószamy rozmarynem i skrapiamy olejem. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Zapiekamy ok. 30 min - do czasu aż się zrumieni. Pieczony czosnek przekładamy do słoików, zalewamy olejem pozostałym w naczyniu żaroodpornym. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.