Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony czosnek w oleju to doskonały dodatek do past, sałatek i farszów. Dzięki jego miękkości łatwo go utrzeć z masłem czy serkiem.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 727
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 707
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 406
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 727
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 707
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 406
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Czosnek obieramy, układamy w naczyniu żaroodpornym, oprószamy rozmarynem i skrapiamy olejem. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Zapiekamy ok. 30 min - do czasu aż się zrumieni. Pieczony czosnek przekładamy do słoików, zalewamy olejem pozostałym w naczyniu żaroodpornym. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.