Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony czosnek w oleju to doskonały dodatek do past, sałatek i farszów. Dzięki jego miękkości łatwo go utrzeć z masłem czy serkiem.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7460
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2389
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7460
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2389
Składniki
Czosnek obieramy, układamy w naczyniu żaroodpornym, oprószamy rozmarynem i skrapiamy olejem. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Zapiekamy ok. 30 min - do czasu aż się zrumieni. Pieczony czosnek przekładamy do słoików, zalewamy olejem pozostałym w naczyniu żaroodpornym. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.