Do góry

Przetwory Przepis na:

Pikle cukiniowe według Ewy Wachowicz

Pikle cukiniowe według Ewy Wachowicz

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1154

Dodano:

Odsłon: 1948

Znakomity pomysł na cukinię. Przepis pochodzi z 429. odcinka programu "Ewa Gotuje".

Składniki

  • 4-5 długich cukinii
  • sól
  • kolendra
  • gorczyca
  • pieprz kolorowy
  • curry
  • czosnek
  • zalewa: 4 szklanki wody
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka octu
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soli
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pikle cukiniowe według Ewy Wachowicz

Przygotowanie

  1. Cukinie pokroić na wstążki (za pomocą obieraczki do warzyw). Zasypać solą. Gdy puszczą sok, odcisnąć. Zwinąć w ruloniki i ułożyć w słoiczkach. Przyprawić kolendrą, gorczycą, pieprzem kolorowym i curry.

  2. Zalać gorącą marynatą. Zamknąć. Wstawić do rondla z odrobiną wody i zapasteryzować w piekarniku (przez 20 minut).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń