Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielowarzywne konserwowe pikle, bardzo smaczne i pięknie wyglądające zimą na np,świątecznym stole. Przepis na 3 duże słoiki. Polecam :)
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 100
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 100
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
Kalafiora podzielić na małe różyczki i sparzyć na sicie wrzącą wodą. Fasolkę gotować przez 5 minut.Ogórki pokroić wzdłuż na pół i na grube krążki, paprykę oczyścić z pestek i pokroić na duże kawałki, obrać pieczarki, cebulkę pokroić wzdłuż na pół, a marchew pokroić na plasterki.
Do słoików wrzucić wszystkie przyprawy i układać ściśle przygotowane warzywa i pieczarki.Składniki na zalewę zagotować i gorącą wlać do słoików. Pasteryzować 5 minut, odwrócić do góry dnem i poczekać, aż wystygną. SMACZNEGO!