Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielowarzywne konserwowe pikle, bardzo smaczne i pięknie wyglądające zimą na np,świątecznym stole. Przepis na 3 duże słoiki. Polecam :)
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7753
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2935
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1138
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1170
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7753
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2935
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1138
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1170
Składniki
Kalafiora podzielić na małe różyczki i sparzyć na sicie wrzącą wodą. Fasolkę gotować przez 5 minut.Ogórki pokroić wzdłuż na pół i na grube krążki, paprykę oczyścić z pestek i pokroić na duże kawałki, obrać pieczarki, cebulkę pokroić wzdłuż na pół, a marchew pokroić na plasterki.
Do słoików wrzucić wszystkie przyprawy i układać ściśle przygotowane warzywa i pieczarki.Składniki na zalewę zagotować i gorącą wlać do słoików. Pasteryzować 5 minut, odwrócić do góry dnem i poczekać, aż wystygną. SMACZNEGO!