Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyraziste w smaku! Dynia nadaje słodyczy a ogórek wyjątkowego aromatu.
Pierniczki czekoladowe to pyszne, aromatyczne ciasteczka czekoladowe z korzen...
Odsłon: 146
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 293
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1035
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 4240
Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez piernika. Niestety, czase...
Odsłon: 4036
Pierniczki czekoladowe to pyszne, aromatyczne ciasteczka czekoladowe z korzen...
Odsłon: 146
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 293
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1035
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 4240
Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez piernika. Niestety, czase...
Odsłon: 4036
Składniki
Najlepsze są przerośnięte ogórki, trzeba je obrać, przeciąć wzdłuż, wyjąć pestki i pokroić na półplasterki. Dynię polecam tylko młodą, można użyć ją ze skórką, a każdy kto obierał dojrzałą dynię wie co to za mordęga. Wydrążoną dynię pokroiłam na kawałki podobne wielkością do ogórków. Wyszło 6 l. Zasypałam je solą i przemieszałam, puszczą sok. Trzeba go zlać. To samo robi się z cukrem. Na koniec dodaje się ocet i w podstawowej wersji gorczycę. Ja wybrałam kurkumę chili i czarnuszkę. Mieszankę układa się dosyć ściśle w słoikach podlewa pozostałą zalewą i pasteryzuje 15 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)