Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyraziste w smaku! Dynia nadaje słodyczy a ogórek wyjątkowego aromatu.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 719
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22746
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15115
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4842
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45367
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 719
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22746
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15115
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4842
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45367
Składniki
Najlepsze są przerośnięte ogórki, trzeba je obrać, przeciąć wzdłuż, wyjąć pestki i pokroić na półplasterki. Dynię polecam tylko młodą, można użyć ją ze skórką, a każdy kto obierał dojrzałą dynię wie co to za mordęga. Wydrążoną dynię pokroiłam na kawałki podobne wielkością do ogórków. Wyszło 6 l. Zasypałam je solą i przemieszałam, puszczą sok. Trzeba go zlać. To samo robi się z cukrem. Na koniec dodaje się ocet i w podstawowej wersji gorczycę. Ja wybrałam kurkumę chili i czarnuszkę. Mieszankę układa się dosyć ściśle w słoikach podlewa pozostałą zalewą i pasteryzuje 15 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)