Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyraziste w smaku! Dynia nadaje słodyczy a ogórek wyjątkowego aromatu.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 291
Królowa grilla :)
Odsłon: 80
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 67
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 71
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 291
Królowa grilla :)
Odsłon: 80
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 67
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 71
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Najlepsze są przerośnięte ogórki, trzeba je obrać, przeciąć wzdłuż, wyjąć pestki i pokroić na półplasterki. Dynię polecam tylko młodą, można użyć ją ze skórką, a każdy kto obierał dojrzałą dynię wie co to za mordęga. Wydrążoną dynię pokroiłam na kawałki podobne wielkością do ogórków. Wyszło 6 l. Zasypałam je solą i przemieszałam, puszczą sok. Trzeba go zlać. To samo robi się z cukrem. Na koniec dodaje się ocet i w podstawowej wersji gorczycę. Ja wybrałam kurkumę chili i czarnuszkę. Mieszankę układa się dosyć ściśle w słoikach podlewa pozostałą zalewą i pasteryzuje 15 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)