Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyraziste w smaku! Dynia nadaje słodyczy a ogórek wyjątkowego aromatu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4598
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8305
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13138
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4598
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8305
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13138
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Najlepsze są przerośnięte ogórki, trzeba je obrać, przeciąć wzdłuż, wyjąć pestki i pokroić na półplasterki. Dynię polecam tylko młodą, można użyć ją ze skórką, a każdy kto obierał dojrzałą dynię wie co to za mordęga. Wydrążoną dynię pokroiłam na kawałki podobne wielkością do ogórków. Wyszło 6 l. Zasypałam je solą i przemieszałam, puszczą sok. Trzeba go zlać. To samo robi się z cukrem. Na koniec dodaje się ocet i w podstawowej wersji gorczycę. Ja wybrałam kurkumę chili i czarnuszkę. Mieszankę układa się dosyć ściśle w słoikach podlewa pozostałą zalewą i pasteryzuje 15 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)