Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle wg przepisu, który dostałam od Pawła i jego żony na stałe wpisują się w nasz kuchenny repertuar ???? Imprezowy hicior, świetny dodatek do obiadu czy kanapek. Obowiązkowa pozycja w domowej spiżarce.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Ogórki obieramy ze skóry, kroimy wzdłuż na 4 części.
Do wyparzonych, osuszonych słoików wkładamy: plaster cebuli, łyżeczkę gorczycy, wkładamy pikle “na pionowo” i na wierzchu układamy liść selera.
Do każdego słoika wlewamy zalewę, zakręcamy i pasteryzujemy “na mokro” max. 4 min.
Następnie wyłączamy gaz i zostawiamy słoiki w garnku.
Słoiki wyjmujemy z garnka po ok 1 godzinie.