Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle wg przepisu, który dostałam od Pawła i jego żony na stałe wpisują się w nasz kuchenny repertuar ???? Imprezowy hicior, świetny dodatek do obiadu czy kanapek. Obowiązkowa pozycja w domowej spiżarce.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 270
Królowa grilla :)
Odsłon: 71
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 63
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 270
Królowa grilla :)
Odsłon: 71
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 63
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Ogórki obieramy ze skóry, kroimy wzdłuż na 4 części.
Do wyparzonych, osuszonych słoików wkładamy: plaster cebuli, łyżeczkę gorczycy, wkładamy pikle “na pionowo” i na wierzchu układamy liść selera.
Do każdego słoika wlewamy zalewę, zakręcamy i pasteryzujemy “na mokro” max. 4 min.
Następnie wyłączamy gaz i zostawiamy słoiki w garnku.
Słoiki wyjmujemy z garnka po ok 1 godzinie.