Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle wg przepisu, który dostałam od Pawła i jego żony na stałe wpisują się w nasz kuchenny repertuar ???? Imprezowy hicior, świetny dodatek do obiadu czy kanapek. Obowiązkowa pozycja w domowej spiżarce.
Następny przepis na w miarę pikantne skrzydełka, którymi rozkoszowali się nas...
Odsłon: 90
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 77
Sok wyciskany z sokowirówki na bazie jabłek i marchewek.
Odsłon: 74
Pieczony makaron spaghetti to połączenie klasyki Włoch i pysznej zapiekanki z...
Odsłon: 2084
Następny przepis na w miarę pikantne skrzydełka, którymi rozkoszowali się nas...
Odsłon: 90
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 77
Sok wyciskany z sokowirówki na bazie jabłek i marchewek.
Odsłon: 74
Pieczony makaron spaghetti to połączenie klasyki Włoch i pysznej zapiekanki z...
Odsłon: 2084
Składniki
Ogórki obieramy ze skóry, kroimy wzdłuż na 4 części.
Do wyparzonych, osuszonych słoików wkładamy: plaster cebuli, łyżeczkę gorczycy, wkładamy pikle “na pionowo” i na wierzchu układamy liść selera.
Do każdego słoika wlewamy zalewę, zakręcamy i pasteryzujemy “na mokro” max. 4 min.
Następnie wyłączamy gaz i zostawiamy słoiki w garnku.
Słoiki wyjmujemy z garnka po ok 1 godzinie.