Do góry

Przetwory Przepis na:

Pikle z białej rzepy z chili

Pikle z białej rzepy z chili

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 778

Dodano:

Odsłon: 628

Doskonałe soute lub jako dodatek do mięsnych dań.

Składniki

  • 8 łyżek wody
  • 4 łyżki octu ryżowego lub octu z jabłek
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżka soli
  • 2 papryczki chili, kilka razy nakłute
  • 200 g białej rzepy
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pikle z białej rzepy z chili

Przygotowanie

  1. W garnku ugotować wodę z octem ryżowym, cukrem i solą. Gotować do momentu aż rozpuści się cukier. Zdjąć z gazu, ostudzić w temperaturze pokojowej.

  2. Do słoika włożyć rzepę i chili, zalać przygotowaną zalewą i zakręcić. Trzymać w temperaturze pokojowej 2 godziny. Po tym czasie przełożyć pikle do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń