Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna zaprawa na zimę. Wystarczy otworzyć słoik i smaczna sałatka do obiadu gotowa.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35643
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1189
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5973
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35643
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1189
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5973
        
        
                Składniki
Do czystych słoików powkładać ćwiartki cebuli, czosnek, gorczycę, pieprz, ziele angielskie i listki laurowe. Cukinie obrać. Usunąć pestki. Pokroić w słupki i powkładać do słoików. Zagotować składniki zalewy. Gorącą wlać do słoików. Powycierać dokładnie brzegi. Zakręcić zakrętki. Pasteryzować, od chwili zagotowania, około 20 minut. Gorące słoiki ustawić na ściereczce lub kratce dniem do góry aż do wystygnięcia.