Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna zaprawa na zimę. Wystarczy otworzyć słoik i smaczna sałatka do obiadu gotowa.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 104
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4206
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8679
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 104
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4206
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8679
Składniki
Do czystych słoików powkładać ćwiartki cebuli, czosnek, gorczycę, pieprz, ziele angielskie i listki laurowe. Cukinie obrać. Usunąć pestki. Pokroić w słupki i powkładać do słoików. Zagotować składniki zalewy. Gorącą wlać do słoików. Powycierać dokładnie brzegi. Zakręcić zakrętki. Pasteryzować, od chwili zagotowania, około 20 minut. Gorące słoiki ustawić na ściereczce lub kratce dniem do góry aż do wystygnięcia.